Artsontheriver
Image default
Recreation / Food

Wat is de beste afmeting voor de eettafel?

Wanneer je op zoek bent naar de juiste eettafel helpt Meubilex je graag. Welke afmeting past het beste bij jou ten opzichte van de ruimte die je beschikbaar hebt en het gewenste aantal personen. Het huishouden speelt namelijk een grote rol hierin. Aan de hand van deze gegevens kijkt Meubilex met je mee en geven ze graag persoonlijk advies over welke vorm en afmeting eettafel het meest geschikt is.

AFMETING EETTAFEL Wanneer je loopruimte rond de tafel houdt, vermijd je stoten met de buurman en knieën tegen de tafel. Houdt dus goed rekening met deze loopruimte. Meubilex adviseert een looppad van 1.20 meter aan te houden achter de stoelen. Mensen kunnen dan nog gemakkelijk langs de tafel lopen terwijl iemand op een stoel zit.  Wordt er niet veel rondgelopen rond de tafel? Houd dan een afstand van 70 centimeter. Dan heb je nog genoeg plek om je stoel naar achteren te schuiven.

VORM EETTAFEL Er zijn verschillende soorten eettafels, een ovale tafel, ronde tafel, rechthoekige tafel en vierkante tafel. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een rechthoekige tafel is namelijk een populaire keuze. Het is de grootste tafel waaraan het hele gezin kan zitten. Een ronde tafel is echter flexibeler met het aantal stoelen die aan kunnen schuiven. Ook zit niemand aan kop en zit iedereen gezellig naast elkaar. Een vierkante tafel is handig voor een kleiner huishouden of wanneer je een grote vierkante tafel hebt, vult het de ruimte goed op. Zet in het midden mooie woondecoraties neer en het vormt een prachtige centrale plek in je huis. Een ovale tafel geeft ook het voordeel om meerdere stoelen te kunnen aanschuiven.

Als de vorm van de eettafel eenmaal bepaald is kun je kijken naar de hoogte van de tafel.

HOOGTE EETTAFEL De gemiddelde hoogte van een eettafel is zo’n 75 cm. Daarnaast is de gemiddelde zithoogte van een eetkamerstoel 47 cm. Omdat de stoelen onder de tafel geschoven worden, moet je rekening houden met eventuele leuningen. Kortom, meten is weten. Meubilex adviseert je om zoveel mogelijk informatie mee te nemen naar de winkel. Heb je al bestaande eetkamerstoelen? Meet hiervan de maten op zodat ze daar rekening mee kunnen houden.

Wanneer je verschillende soorten eettafels wilt bekijken ben je bij Meubilex op het juiste adres. Bekijk online de collectie eettafels of bezoek de winkel in Oisterwijk.

https://www.meubilex.nl/