Artsontheriver
Image default
Recreation / Food

Veilig op vakantie

In sommige landen is het verplicht om een schuimblusser en een alcoholtest in de auto te hebben als je weg gaat met de auto. In Nederland is dit niet het geval. In Nederland is eigenlijk niet echt iets verplicht, maar is de regelgeving toch een beetje kom. Het is dus altijd aan te raden om het een en ander in de auto te hebben als je op stap gaat.

Zo is een gevarendriehoek niet verplicht standaard in de auto te hebben, maar ben je wel verplicht om de driehoek neer te zetten mocht je pech krijgen en langs de weg komen te staan, mits je alarmlichten het doen is het dus verplicht op de gevarendriehoek neer te zetten.

Daarnaast is het ook een beetje krom dat wanneer een lampje het niet meer doet, en je wordt aangehouden je hem per direct moet vervangen. Daarentegen is het niet verplicht om altijd een reservelampje in de auto te hebben. Dat maakt het niet dat het niet handig is om bij je te hebben. Een setje met reserve lampjes is helemaal niet zo duur en past gewoon in het dashboardkastje.

Wanneer je komt stil te staan aan de kant van de weg met je auto is het handig als je een veiligheidsvest in de auto hebt liggen, dit is vooral in het donker en mistige dagen aan te raden. Het is absoluut af te raden om langs de auto of rondom de auto te lopen wanneer je langs de kant van de weg staat en vooral bij de snelweg. Daarom mocht je langs de auto lopen of je wil wat pakken dan moet je wel een veiligheidsvest aan doen.

Het is daarnaast aan te raden om een auto verbanddoos in de auto te hebben. Mocht het een keer voorkomen dat je iets er uit nodig hebt dan heb je er een bij je. Wanneer je lange reizen gaat maken met de auto is het van belang dat je voor dat je vertrekt de inhoud van het koffertje bekijkt en kijkt of er voldoende van alles in zit en of er niks over datum is. Op deze manier ben je voor de meeste ongelukken goed voorbereid.

 

https://www.schoens-safety.nl/

Related Posts

Een trendy menukaart

Bent u opzoek naar een lekkere wijn?

Een oplossing tegen huidveroudering