Grotere ogen met make-up


Artsontheriver

Grote opgewekte ogen zijn altijd fijn, maar helaas kunnen onze ogen nog wel eens wat hangen. Dit is vervelend, want je krijgt hierdoor een vermoeide blik terwijl je je niet zo voelt. Om toch je uitstraling te matchen met je uiterlijk zijn hier een aantal tips voor het creëren van groter uitziende ogen waardoor de vermoeidheid minder zichtbaar is en je ogen groter gaan lijken en je dus een opgewekte blik krijgt, en die verdien je!

Met make-up kom je al een heel eind. Er zijn bepaalde kleuren die op verschillende plekken rondom je oog aangebracht kunnen worden waardoor je het grote ogen effect krijgt. Je wil meer diepte creëren en dat doe je door middel van het spelen met licht en donker. Daarom, als eerste het spelen met de lichte oogschaduw aan de binnenkant van je oog maar ook over de rest van het ooglid tot aan net iets boven de arcadeboog. Vervaag een mooie lichte oogschaduw of een huidskleur goed rondom het oog en zelfs een beetje aan de onderkant. Gebruik hierna donkerdere oogschaduw om diepte te creëren. Dit doe je aan de buitenkant van je arcadeboog. Gebruik niet te veel want met donkere kleuren verberg je wat en met lichte kleuren zorg je er voor dat het opvalt.

Naast oogschaduw kan je ook goed een kohlpotlood gebruiken, dit kan in wit en zwart. Als eerste de zwarte, hiermee kan je een eyeliner zetten. Zorg er altijd voor dat je van buiten naar binnen werkt en je het lijntje niet helemaal doorzet en uiteindelijk vervaagd, dit geeft een minder hard beeld. Wat mee helpt bij de eyeliner is de mascara. Gebruik altijd een wimperkruller voor meer definitie aan de wimpers, en leg er daarna een laagje mascara over heen. Doe dit voornamelijk aan de buitenkant van het oog. Hoe lichter de binnenkant van het oog hoe groter ze lijken. En als laatste, zorg dat je wenkbrauwen de juiste dikte en lengte hebben, maar ook de plaatsing. Dat klinkt misschien een beetje gek maar hoe verder je wenkbrauwen uit elkaar staan hoe groter de neus wordt en dus ook de afstand tussen de ogen. Hoe dichter bij je wenkbrauwen bij elkaar staan, hoe smaller de neus en hoe dichter bij elkaar de ogen staan. Te is bij beiden niet goed. Zorg er voor dat je wenkbrauw begint gelijk aan de zijkanten van je neusbotje, dus niet aan de vleugels.

Mocht dit niet het gewenste resultaat geven, kan je er altijd voor kiezen om een bovenooglidcorrectie te doen. Er zal namelijk veel (overtollige) huid zitten daar, waardoor je oog er kleiner en vermoeid uit gaat zien. Ooglidcorrecties vergelijken is belangrijk om van te voren te doen maar ook de ooglidcorrecties voor en na foto’s bekijken. Op deze manier weet je wat ze doen en wat je kan verwachten om het perfecte resultaat te krijgen dat je graag zou willen zonder heel veel moeite te doen iedere dag om de make up er perfect op te krijgen.

http://www.faceland.nl