De 3 voordelen van een led schijnwerper


Artsontheriver

Waarschijnlijk ben je ze wel eens tegen gekomen op het nieuws of in de reclame folders: led lampen. Deze nieuwe vorm van verlichting biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele lampen zoals halogeenlampen, spaarlampen en gloeilampen. Er zijn heel veel verschillende vormen van led verlichting, maar in dit artikel willen wij de voordelen van de led schijnwerper belichten.

 

Voordeel 1: Een sterke geconcentreerde lichtbron

 

Bij een schijnwerper watrdicht is het belangrijk dat je een sterke en gerichte lichtbron krijgt, en laat dit nou net één van de karakteristieken zijn van led verlichting. Een led schijnwerper produceert namelijk een hele sterke en vooral pure lichtbron vanuit een heel klein oppervlakte. Hierdoor krijg je een hele geconcentreerde straal die ideaal is voor het verlichten van specifieke objecten, of juist om een gehele lengte te verlichtend zoals het geval is bij een tuin.

Voordeel 2: Je bespaart heel veel geld

 

Er zit een tweevoudige besparing aan led lampen. Enerzijds gaat een led lamp vele malen langer mee dan andere verlichtingen. Zo gaat een led schijnwerper gemakkelijk 50.000 branduren mee. Dit is natuurlijk een groot verschil met normale halogeenlampen, die het gemiddeld slecht 1.000-2.500 branduren volhouden. In de tijd dat je 1 led schijnwerper hebt moeten vervangen, heb je gemiddeld al 25 halogeenlampen moeten kopen.

Daarnaast zijn led lampen ook nog eens heel erg zuinig. Alhoewel de exacte berekeningen wat moeilijker zijn geldt de gemakkelijke regel: een led schijnwerper is gebruikt slechts 10% van de stroom die een traditionele lamp van dezelfde lumen verbruikt. Dit betekent dus dat je tot wel 90% van de energiekosten kunt besparen.

Als je deze twee aspecten bij elkaar optelt dan is het al snel duidelijk waarom bedrijven, instanties en particulieren tegenwoordig altijd voor led verlichting kiezen.

 

Voordeel 3: Een led schijnwerper werkt in alle omstandigheden

 

Wanneer je verlichting buiten wilt gebruiken voor bijvoorbeeld het verlichten van een huis, of als inbraakpreventie. Dan is het belangrijk dat het onder alle weersomstandigheden werkt. Niet alleen zijn de buitenmodellen van led schijnwerpers spat en regenwater dicht, door het karakter van led verlichting kan het ook nog eens heel goed tegen warmte en kou. Dus zelfs met strenge winters en tijdens hittegolven zal een led schijnwerper het niet begeven.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html