Artsontheriver
Image default
Recreation / Food

Beter voorkomen dan genezen

Op welke leeftijd kan je het best beginnen met cosmetische behandelingen? Dat is een vraag die in een injectables kliniek vaak wordt gesteld. En geldt er hiervoor ook de regel “voorkomen is beter dan genezen”? Het antwoord is ook hier ja. Daarom kan je hier lezen hoe huidveroudering eigenlijk werkt en waarom je beter al op jonge leeftijd voorzorgsmaatregelen kan nemen.

De veroudering van de huid is er al vroeg bij, al vanaf je 25e begint het. In de wangen en onder je ogen liggen verschillende vet, collageen, bindweefsel en hyaluronzuur ophopingen die ervoor zorgen dat de huid stevig en strak is. Dat wilt dus zeggen dat je vrij blijft van rimpels en dat je huid er stralend uitziet. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer de hoeveelheid van die stoffen zal afnemen. De huid zal niet alleen minder stevig en strak worden, maar ook minder elastisch zijn waardoor de zwaartekracht zijn werk kan doen. Je verliest dus wat van je gezichtsvorm en gaat er ouder uitzien.

Om te voorkomen dat de zwaartekracht zijn werk kan doen, kan je gebruik maken van botox of fillers. Best kan je beginnen met een filler in de jukbeenderen, zo bescherm je die regio waardoor de wangen en de neus-lippenplooi hun stevigheid kunnen behouden. Een ander probleem bij huidsveroudering zijn rimpels die ontstaan door de spierspanning, dat zijn bijvoorbeeld je fronsspieren en je voorhoofdsspieren. Eerst zie je op deze plaatsen enkel rimpels wanneer je je spieren opspant, maar wanneer je ouder wordt gaan die rimpels ook nog zichtbaar zijn in rust. Ook hier kunnen fillers een oplossing zijn om de huid er weer steviger en strakker uit te laten zien. In een vroeg stadium kiezen voor enkele prikjes met botox, is ook een verstandige keuze tegen huidveroudering. Het zal ervoor zorgen dat de prikkeloverdracht tussen je spieren en je zenuwen wordt geblokkeerd.

https://faceland.nl

Related Posts

Een oplossing tegen huidveroudering

Eten en drinken bij Wereldrestaurant Beverhof

Online kopen of toch naar de fysieke winkel?